Pages

May 01, 2011

Wedding dress Kate adalah ciplak?

When Kate Middleton arrived at Westminster Abbey and revealed her stunning, elegant wedding ensemble, the world gasped. The dress—designed by Alexander McQueen protégé Sarah Burton—was classic and understated, evoking the quieter glamour of decades past. Fashion critics immediately began comparing the look to that of another commoner-turned-princess, Grace Kelly. Upon closer inspection, the similarities are undeniable. But was it intentional?  Read on for our (slightly obsessive) investigation.
Source: makcik yahoo


Assalamualaikum peeps!!

Pagi-pagi lagi on laptop and singgah yahoo, terpandang pulak news tentang ni..
Cube tengok gambar kat atas tu
It is undeniable rite? Kate Middleton punye wedding dress look 99% similar dgn wedding dress yg dipakai ladies kat sebelah gambar die tu kan?
Hmmm, musykil sungguh..
Takpe, biar aku tanye kan kat designer wedding dress Kate ni ye sebab designer tu kamcing dengan aku
Macam isi dengan kuku beb!
Sebelum tu aku introduce la dulu name designer tu ye,
Sebagai salam perkenalan dengan korang yg confirm tak pernah member dgn die kan?
Name designer wedding dress Kate ni Alexander McQueen
Aku dah slow talk dh dengan si Alexander ni apasal wedding dress Kate ni bole tersama plak dgn orang laen
Kau tau die cakap ape?
Haaa, di bawah dialog antara kami
=
=
=

Aku: Wei Alexander, amboi glamor kau skarang kan? Design baju untuk Kate lagi tu! Tak sangka kau jadi designer. Dulu mase kecik-kecik setahu aku, kau pandai gunting langsir mak kau je untuk buat baju

Alexander: Well, people change biha...now I am proud enough with myself bcoz I have become top designer and have design wedding dress for Kate Middleton (amboi kau! die cakap omputih dgn aku der!)

Aku: Oo, yeah! I heard bout tht too so tht's why I really want to know the latest controversy now related to the wedding dress. Are you copy copy the design from others rite? It's really look similar u know! (hamek kau! kau ingat kau sorg bole speaking omputih? aku pon bole wlaupon berterabur, wakaka)

Alexander: Hey biha, are you forgot or pretend didn't know anything? You don't remember who previously design the wedding dress wore by the ladies tht mention to have the same wedding dress like Kate?

Aku: Ha?? wht are u talking about? do i know the person tht design the wedding dress wear by the ladies? OMG! sooo it's really true u copy the design to made wedding dress for Kate rite?

Alexander: To be honest, yes..the design for wedding dress wear by Kate is inspired from the person who design the wedding dress for tht ladies

Aku: Now, tell me who is the designer? Do i know the designer? tell me, tell me, tell me!

Alexander: The designer is...is...is...it is you biha

Aku: .................................







PEACE! Saje nak mengarut di pagi hari..hehe



ok, hari ni 2/5/2011 so entry ni dah bape hari lepas dah aku post. Aku malas nak edit-edit semula entry ni bhai! Juz nak bagitau u olzzz kantoi kat sini aku mmg tak kenal designer wedding dress Kate tu. Sebab nyeeeeeeeee nama designer die SARAH BURTON la! bukan Alexander McQueen, hahahaha..biha sengal, biha sengal!! Sarah Burton tu adalah creative director of London Fashion House Alexander McQueen..wakakaka
MORAL of the story kat sini, laen kali bace ape-ape news tu sampai abes, bukan maen redah je
Aduhhh, malu la pulak, cabootttttttttt! HAHA

6 comments:

adan said...

salam.. wah terer cakap orang putih er..
kim salam kat owner blog ni selaku pereka fesyen copy copy.. ^_^

Miss Silent said...

haha.. xglemer mana pun dress nye kalo gitu.aha~

biha a.k.a PETOM said...

@adan: pereka fesyen tu dh jawab dh salam kamo tu. die kate waalaikummussalam MR. ADAN, hahaha...

biha a.k.a PETOM said...

@miss silent: tau xpe...nmpk sgt same kan kan kan, hehe ;)

aDaH CuLLen said...

biha, kalo bukan hentam taram bab merapu-rapu dlm blog ni, bkn kau lar wey..haha

biha a.k.a PETOM said...

hahahaha..tu lah, nk merapu je keje nye, hehe. dh jadi habit la wey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...