Pages

May 08, 2011

Unfollow Aku??!

   
     Assalamualaikum..hai guys! Tajuk entry aku kali ni bukan mcm yg biase aku post kan? Yela, selalu nye aku aku mcm biol-biol sikit, post entry mengarut-ngarut, melalut, merepek je tapi kali ni kite serius sikit lah, hahaha..serius sikit je! tak payah nak serius sgt sampai buat muke bengis dgn dahi berkerut-kerut pulak, hehehe


     Petang-petang tadi aku bukak blog aku and tibe-tibe perasan 'Aik? Follower aku makin kurang???' So korang rase ape perasaan aku? Sedih? Marah? Geram? haha..Frankly speaking, aku cuma rase hairan je..takde rase sedih or marah or geram tu sebab aku rase aku tak layak pon utk rase mcm tu


     Lagi pon kalau korang perasan, aku ni mcm baby baru nak blajar merangkak, baru lagi dlm blogging world ni and tujuan aku buat blog pon bukan nye nak kejar follower bhai, hehe.. Tengok lah blog aku, header pon takder, nufnang, churp2 and yg seumpamanye pon aku belum letak lagi kat blog aku ni...


     Mule-mule blogging ni aku perasan org kalau singgah blog aku, diorg mesti kate 'Follow u, follow me back please'. Betol tak? Maybe korang ade buat mcm tu jugak kan and aku pon tak terkecuali lah pernah buat mcm tu jugak. Aku saje-saje try buat mcm tu sbb nak tau best ke perasaan singgah blog org then sampaikan hajat utk suruh org follow blog kite..Tapi, seriously perasaan tu tak best langsung. Rase mcm tak ikhlas nak follow org tu....


     So sekarang ni kalau blogwalking pon, aku still tinggal kn jejak aku kat shoutbox org cuma aku memang tak suruh orang utk follow aku pon. So aku nak tau sangat-sangat kalau yg unfollow aku tu, sebab tergolong dlm golongan yg tak ikhlas nk follow aku ke? hehe..Follow or tak follow, itu tak penting sgt pon..yg penting aku dapat kenal dgn blogger-blogger laen yg dengan seikhlas hati nye follow aku.


     Pernah kan nampak org yg hidup susah, kendong anak sambil jual tisu kat tepi jalan dan tibe-tibe kite rase kesian dan nak hulurkan duit? Haaa, mase tu kite seikhlas hati nye buat mcm tu kan? So mcm tu jugak lah dgn situasi follow memollow ni. Once bile kite pergi blog org tu dan kite rase best dgn entry-entry die, dgn senang hati nye kite klik kat button follow tu kan?


     Sekarang pernah alami tak situasi bile orang yg entah dtg dari mane pastu tibe-tibe mengaku dari sekolah tahfiz and segala bagai dtg kat kau lepas tu mintak duit sumbangan dlm jumlah amount yg tertentu? Mesti korang rase kesian pon ade tapi ragu-ragu pon ade, entah betul ke tidak dari sekolah tahfiz..entah-entah sindiket mintak sedekah ke ape? So duit yg korang bagi tu pon jadi mcm tak berapa nak ikhlas lah kan? 


     Ok, situasi mcm tu pulak lebih kurang lah dengan situasi bile ade blogger yg singgah blog kau pastu mention 'i follow u, follow me back' sedangkan korang rase die tak tengok pon blog korang tu kan. Diorang singgah blog korang semata-mata sebab nak suruh korang follow diorg je sebenarnye...Tapi kite ni pulak, disebabkan org dah follow, maka sebagai tanda nak balas budi baik diorg tu, kite terpaksa follow diorang pulak lah. Haaa, tu yg wujud tak ikhlas nye tu..


     Opppss, no heart feelings ya! Aku dulu pernah jugak try buat mcm ni tapi memang tak best lah...so that's why better kalau kite follow blog org tu sebab kite mmg betul-betul suke dgn entry diorg..Ok, aku tak layak nak judge lebih-lebih. Lagi pon, aku budak baru belajar, kalau salah, tegurlah aku sopan-sopan ye? hehe..Eh, lepas panjang lebar aku celoteh ni, jangan la tibe-tibe korang pakat unfollow aku, wuaaaaaaaa! just nak share my own thought je. 




     Atau pon korang ade pendapat korang sendiri?? Share lah dgn aku...ye sahabat blogger sekalian? :D


     




p/s: contoh situation yg pasal org sedekah semua tu maybe complicated sgt sbb aku memang fail bab-bab nak bagi contoh situation kat org ni, hahahahaa

15 comments:

adan said...

salam.. saya pernah gak kena unfollow ni..

buat dek je.. happy blogging sudah.. tak perlu kejar sangat follow2 ni.. apa yg ptng niat kita nak berblog tu.. just nak share ngan pembaca lain kan..

biha a.k.a PETOM said...

betul2..totally agree!! cume nmpk sgt org tu x ikhls nk follow kite, hehe..thanx adan! :D

chenta nana said...

takpe sis.... follow or unfollow ni tak penting.. yang penting ikhlas dalam berblog dan cari rakan baru...

-chenta nana-

biha a.k.a PETOM said...

yup..tht's true! hehe..enjoy je lah blogging2 ni kan, x pyh amek kesah pon klu org unfollow :)

eintan nurfuzie said...

BTUL LA PETOM..TGK TAYAR DI APUN ENAKUTKAN TANK 2..BYK G GAMBO NYER..X LARAT NK DOWNLOAD BYOK2...

biha a.k.a PETOM said...

wahhh, yeke..giler ar, klu cmtu M'sia xleh carik pasal dgn negara diorg, nnti diorg angkut kete kebal tu serang kite..takut!!

eintan nurfuzie said...

2 LA CIK PETOM...TP AMERIKA XNK LA SERANG CHINA KAN..KLU SERANG MMG KENA NGELEK2 LA..HAHHAHA

biha a.k.a PETOM said...

haha...tau xpe cik ein, kite kena baek2 la dgn negara China, biar kite hentam Amerika, hahaha

eintan nurfuzie said...

ahhaha...btul2..tp 2 la...yg tiruan pun byk kt sne..telur tiruan

eintan nurfuzie said...

TAU XPE..BOLEH AJDI GILA RAKYAT MALAYSIA KLU X LEH BERPESBOK TWITER N BLOG NI..YG LN LEH DIMAAFKAN LAGI..HEHEHE

biha a.k.a PETOM said...

haha! klu xde blog, x bole lah kite komen cenggini cik en...btul x? ksian ngara chine, hehe :)

eintan nurfuzie said...

2 LA...SYUKUR LA MALAYSIA..HEHEEH..KITA MALAYSIA RAKYAT DEMOKRASI..SO DLM BLOG LEH LA BANTAH ITU INI..TUL X?

biha a.k.a PETOM said...

betul2...so boleh lah tau pndgn rakyat ni ha. syukur byk2 tinggal kt M'sia, hehe

eintan nurfuzie said...

2 LA..ANYWAY DE GAK SALAH GUNAKAN..2 YG KEN AMARAH 2...HEHEHE..

biha a.k.a PETOM said...

a'ah kan, btul jugak tu..xpe, yg pnting kite x buat camtu, ngeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...