Pages

May 01, 2011

Lambakan warga asing

Source: Abg google
Lihat gambar di atas? Ini situasi yg melanda M'sia sekarang ni
Banyak gilerrrrr warga asing, bersepah-sepah


Source: Abg google


Dan ini lagiiiiiiii...
Warga asing yg berleluasa di M'sia
Diorang ni pon ade buat kes-kes jenayah jugak dan tersangat lah menakutkan kite sbagai warga M'sia yg sah!

Knapa tibe-tibe aku mention pasal warga asing??
Nak tau?
Kalau tak nak tau pon buat-buat nak tau je lahhh, haha

Tghari tadi aku naek bas loncat-loncat a.k.a bas tambang
Macam kekok nak naek bas loncat-loncat tu setelah sekian lama tak naek (ceh, kekok konon! baget baru balik oversea, hahaha)

Member aku punye pasal lah tibe-tibe ajak shopping pulak
Masing-masing takde lesen kereta, takde lesen motor (teruk kan kami? shut up)
So terpaksa lah naek bas loncat-loncat tu
Naek je kat dalam bas, tengok macam-macam bentuk perangai manusia 
Ade yg bile aku tengok tu, rase nak tergelak, ade yg buat aku menyampah meluat and ade jugak yg menakutkan aku
Haaaaaa, orang yg menakutkan aku ialah golongan warga asing la!
Lagi-lagi warga asing yg gatal miang merenyam nak makan penampar and sepak terajang aku tu!
Dalam bas tu penuh dengan kaum kerabat mereka sesaje
Diorang lah yg buat aku kekok nak naek bas loncat-loncat ni
Tiap kali naek bas loncat-loncat, teringat peristiwa silam..
Mase tu, turun je dari bas, kena kejar warga asing yg semata-mata nak mintak no. phone aku
Ape kejadah nye?!
Dah lah muke warga asing tu mcm hero malaya, kacak!
Terpegun jugak aku bile ade mamat kacak kejar-kejar nak mintak no phone kan
Tapi bile bukak mulut and bersuara, adoiiiiii, warga asing beb
Lintang pukang aku lari, hahahaha






p/s: kalau dalam gambar google kat atas tu tibe-tibe ade terselit muke korang, jgn mrh ok. skarang ni mmg susah nk beza kan warga asing dgn warga M'sia, haha

2 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

1 word~~ BUSUK..

Depa busuk kot..kalo dok dalam bas

tak menahan nak bau badan depa

biha a.k.a PETOM said...

betul2..diorang bwk bau dari negara diorang kot, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...