Pages

May 18, 2011

Menyesal cuma seketika

Assalamualaikum semua sahabat blogger..
Thanx kalau ade yg sudi singgah dan bace entry ni
Sekarang, aku menulis entry ni dalam keadaan mata yg sgt mngantuk, jari jemari yg tak larat nk menaip, tubuh badan yg terasa penat dan juga perasaan yg MENYESAL

MENYESAL sebab??

Aku menyesal sebab tangguh-tangguh kan kerja
Serius menyesal!
Tapi menyesal tu cuma seketika je
Kenapa ye?


Hmm, kasihan pada tubuh badan yg Allah pinjam kan ni..kalaulah tak tangguh-tangguh kerja, mesti tubuh badan aku tak rase sepenat ni
Sedih pula melihat jari jemari ni bile dipaksa-paksa menyelesaikan kerja yg bertimbun lama..jari jemari jadi mangsa kerana terus dipaksa menaip, terus dipaksa menulis walau pon terasa amat lenguh tak bermaya
Simpati pada mata yg dipaksa-paksa menatap kerja yg 'due date' nye di hujung nyawa walau pon hakikatnya kudrat mata tak mampu lagi bertahan dari terpejam minta direhatkan seketika

Ok, cukup!
Walau pon perasaan menyesal sebab buat kerja tangguh-tangguh tu cuma seketika
Tapi aku masih sayang kan tubuh badan ku, masih sayang kan jari jemari ku, masih sayang kan mata anugerah tuhan
Jadi hari ini ingin ku hadiahkan tiket percutian selama 1 malam kepadamu wahai tubuh badan ku, wahai jari jemari ku, wahai mata ku

Ayuhhhh! mari kite tidur!!! 


p/s: korang pulak tolonglah jgn buat kerja tangguh2 mcm aku..kasihanilah anggota badan mu..ok, selamat malam!

6 comments:

Violet vs Pink said...

btul2.. tak bek tangguh2 keje..

miss.Addin said...

betul :) nanti lagi berlambak kerja kan .

biha a.k.a PETOM said...

@violet vs pink: so moral of de story, klu dpt je keje, kne cpt2 buat,hehehe

biha a.k.a PETOM said...

miss addin: tau x pe...last diri sendiri yg stress sbb kje byk sgt, huhu :)

RynaHakimi said...

say no to procrastination..huhu..jgn tangguh2 keje..kalau akak kelam kabut dah..ekekek =)

biha a.k.a PETOM said...

tu la...tp msalah nye i will say no to procrastination sekejap je..nnti buat lg, haha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...