Pages

May 04, 2011

Bila bosan hadap FB....

Assalamualaikum

     Wahai shbt-shbt yg ku cintai, yg ku kasihi, hahaha..Selamat pagi semua! Hmmm, mesti korang membute lagi ni kan. Atau pon otw nak pegi keje, atau pon baru bangun tido and tengah menggosok gigi, atau pon tengah berjogging atau pon tengah...berblogging! yeah!!


     Aku nak tanye, ape perkara pertama yg korang buat bile korang online? Korang bukak google ke, bukak yahoo ke, bukak facebook ke, bukak youtube ke, bukak blog korang ke or korang bukak ape dulu? Kalau aku, even niat online tu sebenar nye untuk cari bahan assgmnt, tapi the first thing yg aku akan bukak dulu sudah semestinye facebook, haha

     Aku pon tak tau kenapa mcm tu, dah macam jadi habit lah pulak. Tapi bile dah lame-lame online facebook, bosan lah jugak kan so aku curang dengan facebook and bersiar-siar makan angin kat blog pulak. Hmm, macam yg aku tengah buat skarang ni lah! hehe


     Kalau kat facebook, bile dah takde gambar yg nak dikomen, bile takde orang tag2 aku, bile takde orang tegur kat chat, bile penat maen game and bile termenung 5 saat menghadap facebook, tu maksud nye aku bosan! So kalau aku bosan, aku akan menyelongkar facebook dgn semangat juang yg tinggi dgn melakukan aktiviti seperti : komen status page-page yg di LIKE berpuloh ribu or berjuta hamba Allah kat muke bumi ni..paham tak maksud aku? Contoh nye macam kat bawah ni, 
-
-
-
-
-
Kalau nak bagi clear, klik gambar tu
-
-
-
Kalau nak bagi clear, klik gambar tu
-
-
-
Kalau nak bagi clear, klik gambar tu
-
-
-
-
-
     Haaa, so sekarang dah phm maksud aku? Ini name nye takde keje, carik keje! Ade banyak lagi sebenar nye tapi malas lah nk tunjuk banyak2 kat sini. Itu contoh je lah kalau bosan yg amat sgt menghadap facebook..Lepas komen camtu, then aku takkan sambung komen mengomen kat status page tu lagi dah. Pastu bukti yg paling nyata kalau bosan hadap facebook of course la sign out, hahahaha



     

     *Eh, kalau korang macam mane pulak? Ce komen sikit, ce komen..*

18 comments:

pwincess Lov3y dOv3y said...

hahahaha..sme la kita...sy lau bosan terus jerk tanda butang "x" ag sng...buat bw ag best.:)

biha a.k.a PETOM said...

wah, tekan 'x' trus? tu lg menyerlah bosan nye..hahaha

cik aisha said...

otak da ter'set' login fesbuk dulu...haha

biha a.k.a PETOM said...

cik aisha camtu jugak ke? kalau camtu, means same lah tabiat kite, haha :P

Dekcik said...

dekcik pown same..pertama sekali mesti nak bukak fb dulu..

biha a.k.a PETOM said...

tulah..so gejala baru skarang ni bukan ketagih dadah tp ketagih fb, hehe

ladybird said...

bukn ketagih blog ker??

biha a.k.a PETOM said...

skarang dh curang kt blog pulak la, ngee~

ferra said...

HEHE KALU BYAK SGT BENDA CMTU, HIDE JER POST. SENANG

biha a.k.a PETOM said...

hehehe :D

adan said...

perkara 1st sy buat ialah buka blog.. then fb.. bila dah bosan ngan fb.. saya akan bw ke bloggers lain.. ^_^

biha a.k.a PETOM said...

oo..camtu ye. so adakah anda blogger tegar inchik adan? hehe..anyway, thnx sudi bw ke blog biha :D

RynaHakimi said...

Akak skang ni pon memang dah bosan ngn FB..dulu, ade je benda yg nak tulis kat wall..tapi bila dah tua ni (tua ke???.hehe), rasa tak sesuai asyik nak membebel kat wall tu..

Kalau setakat bace update kawan2, bace info terkini kat FB tu bolehla..Akak lebih suka berblog..lebih selesa bercerita tentang diri kat sini =)

biha a.k.a PETOM said...

hehe..tu lah.sy skrg pon mmg dh curang dgn fb. mklum la sejak dua menjak ade blog ni, lg suke jalan2 kat blog, hehehe

adan said...

bila bangun tidur.. saya akan buka blog.. adakah itu blogger tegar? ahahha...

biha a.k.a PETOM said...

hmm, sy rase ye! anda blogger tegar, haha..kalau on9, n itu yg awk bukak dlu so means awk blogger tegar lah inchik adan..sbb awk rase mcm 'x sah kalau x bukak blog' kan kan kan? ade jugak org laen yg ade blog tp bile on9, bukn blog yg die bukak dlu, means itu x bape nk tegar la kot, hehehe..tu ape yg sy rase lah, hehe

miss.Addin said...

hee fb dah boring :p cheh

biha a.k.a PETOM said...

tu la pasal..jemu dah hadap fb kan kan kan? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...