Pages

April 08, 2011

Aku dilamar orang

     Hari tu aku berjalan sorang-sorang kat stesen bas Larkin. Aku pun lupe sebab ape aku jalan sorang2 mase tu, hehe..Pastu aku ternampak sorang brother ni, pakai jubah putih and rambut dia agak botak kt tengah. Aku tengok dia tu mcm dh tua and muka dia agak gelap jugak la (ehem ehem ehem, aku x diskriminasi org yg gelap ok sbb aku pun same, haha).

     Agak nya brother tu perasan aku pandang dia and tiba-tiba dia dtg kat aku. Then, dia tanye sape nama aku so aku pon jawab la. Aku kata nama aku Fatimah, hahaha..tak kan la nak jujur pada org yang kita tak kenal kan, hehe.. Tapi kan, brother ni nampk macam orang baek-baek je so lepas tu dia tanye macam-macam kat aku and aku pon layan je la..kitorang borak tak lame pon, ade la dalam 5 minit kot.

     Tapi yang SUSPEN nye lepas tu, tiba-tiba je wey die melutut kat depan aku. Korang tau dia cakap ape kat aku?? Dia kata ‘will u marry me??’. Ah, aku tau korang mesti pikir macam tak logik kn? Kalau korang pikir tak logik, aku ni lagi ar pikir cmtu gak..But, it's really happen to me laaa..Aku sumpah tergamam! Dalam otak aku, memang aku pikir brother ni giler ar.. Lama kot dia melutut kat depan aku. Aku pulak boleh terpacak je kat situ..patut nya aku cabot lari la, adoiii.. Korang tau aku cakap ape kat brother tu? Haha.. Aku cakap   ‘Awk nk kawin dgn sy? Tapi…sy ni janda anak 2’..Hahahahahaha, spontaneous beb..

     Masalah nya, lepas aku cakap camtu, dia wat senyum miang plak kat situ. Dia kata kat aku ‘Awk janda? Bagus sgt la tu! Sy sebenarnya duda anak 1’. Arghhh, menggelabah la aku..dah la ramai orang pandang kat kitorang.. Aku pon jawab la ‘takkan la tiba-tiba awk nk ajak sy kawin, kite kn baru je knal..ape kate kite tukar no phone dulu..’ (buat ayat camtu sebab nak bla dari situ cepat2..huhu)

     Mase aku cakap camtu, die terdiam kejap pastu last2 setuju jugak la.. Tapi belum sempat dia bagi no phone dia kat aku, TIBA-TIBA..............
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

‘Oi, bangun la..dh pagi dh ni..’ suara tok mak (nenek) aku sayup-sayup kedengaran.. Cepat-cepat aku celikkan mata.. Fuhhhh!! Aku mimpi la beb!! Hahahahaha.. 

6 comments:

aDaH CuLLen said...

hahaha, org ckp, tindakan kte dlm mimpi tu sm jgk mcm tindakan kte kat dunia reality, means, ko akn terima lamaran duda tu kalo btol2 dye wujud..HAHAHAHA!!! mcm hampeh la story ko nih! bikin suspen! HAHA!

PETOM said...

kan ade byk unsur2 yg x logik kt atas tu, trtipu gk ke? haha. tp ni mimpi btul beb, bangun tido trus aq on lptop n tulis psl ni, sbb takut nnti lupe, wakkaka..then bru post kt blog, heeee

Encik Misteri said...

hahaah~ kate org mimpi jadi realiti.. gasak la ko.. kawen dgn dude ank 1.. wahaha

biha a.k.a PETOM said...

hoi kau encik misteri! jgn doa kn...wuaaa! xpe, tnggu la pasni aq mimpi bujang trang tang tang yg dtg minang aq pulak, hahahha

Noona nana said...

hahahaahahaha.....ko ni da nk mampos agknyeee...tringin nk dpt laki duda ke..

biha a.k.a PETOM said...

adoii..dh nme pon mimpi, bukan nye aku sngaje nk wat2 citer..eh, jgn ckp aku, ntah2 ko yg dpt duda nnti, kwang3.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...