Pages

April 10, 2011

Why PETOM??

Assalamualaikum!
     Hai u olzzz...Aku boleh terlupe pulak nak citer kenapa name aku PETOM, ngeh3..biha a.k.a Petom. Ok, korang can call me biha cause itu nickname aku. Petom ni pulak name aku dapat mase aku kecik-kecik, zaman pra sejarah waktu mude-mude dulu, hahaha..

     Start dapat name Petom ni mase aku darjah 6. Biase la budak-budak kan, nakal sikit. Mase tu cikgu Bahasa Melayu aku name die cikgu Zainab, die tengah mengajar kat kelas. Aku ni tak reti duduk diam, asik rase nak bersembang je dengan kawan-kawan. Kebetulan pulak geng aku duduk jauh sikit daripada aku sooooooooo, hehehe....

(secara automatik, otak aku ligat berputar ibarat bulan yang berputar mengelilingi bumi, ibarat bola yang bergolek-golek ditendang kencang, ibarat gasing yang berputar-putar ligat dan ibarat duit syiling yang berputar-putar perlahan lalu jatuh ke lantai ~tibe-tibe teringat duet syiling 20sen aku yang jatuh n hilang, disappeared..tak sempat nak masuk tabung!)

     Bile aku nampak je cikgu Zainab bace karangan dalam buku, aku pon ape lagiii!! Hehe..aku turun dari kerusi yang aku duduk tu, mencangkung and merangkak pelan-pelan ke tempat geng aku...Elok je aku parking kat sebelah geng aku, belum sempat berdiri pon TIBE-TIBE...

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
"Hoiiiiiii kau si PETOM yang mencangkung tu! Kau buat ape kat situ? Tadi elok je aku tengok duduk kat kerusi.."
Dengan kuat nye suara cikgu Zainab berkumandang..
Aku terpinga-pinga..bile mase pulak mak bapak aku bagi name aku Petom? musykil2..
Aku pon tak sengaja menambah kesengalan tahap dewa, pegi tanye Cikgu tu,
"Err...PETOM???"
Cikgu Zainab jawab,"Ha'ah, PETOM! Sesuai name tu.."
Bingit budak-budak dalam kelas gelak kan aku..hampeh betol!
So begitulah bermula wujud nya nama PETOM, hehehe..
Sebenar nya aku memang tak dapat nak lupe kan kenangan name tu sampai bile-bile sebab aku sayang sgt-sgt dgn Cikgu Zainab..
Kalau die ajar, mmg best giler!! Orang nye pon sempoi je..
Selain tu, ni jugak kenangan yang aku tak dapat lupe sebab Cikgu Zainab sekarang dah takde, Die dah meninggal dunia sebab menderita sakit kencing manis
Hmmm, rase sedih pulak.......
Sedekah kan fatihah untuk arwah Cikgu Zainab ye kawan-kawan..
Sayangggg korang..mwah3!! :)

9 comments:

Shahrin Azlan said...

wht??petom??haha,.agak kelakar di situ,ptot nye dlm fb kw ltk laa nama petom,biar famous skt..wakaka

biha a.k.a PETOM said...

tu name jawe kotttt! aku xnk letak nme tu kt fb sbb nnti ade makhluk2 mcm kau ni yg mngutuk2 nme tu..:P

aDaH CuLLen said...

petom..aku nak pnggil kau petom lps ni..haha

biha a.k.a PETOM said...

alaaa, jgn la pnggil petom wei! name zmn dolu-dolu tuuu..x mrket, haha

ladybird said...

ramai2 pnggil biha si petom ea..hahhaha

Shahrin Azlan said...

bee haa is petom,strt from now ,just call bee haa is petom ,wakakaa

biha a.k.a PETOM said...

ahh, nmpk sgt kalian jeles dgn nme aku..sudah la..haha

aDaH CuLLen said...

bi...eee....peee..toommmm...hai petom! haha!!
pasni, kalo ko sombong ngn aku kat kolej, aku jerit PPPPPEEEEEEEETTTTTTTTOOOOOOOOMMMMMMMMMMM kuat2....hahahaha!!

biha a.k.a PETOM said...

aduhhhhhh! haha..ko saje ar nk bahan aku kn?! siot adah..ko tnggu la aq explore habes-habesan blog ko nnti utk crik bahan kne kn ko plak.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...