Pages

July 12, 2011

Bosan perkataan 'BUSY'

Assalamualaikum dan salam satu blogger
gambar ihsan dari abg google

      Hai korang! must be wonder knp aku ni lame tak aktif blogging kan? Well, sume nye gara-gara busy! Yeah, aku dah cukup menyampah and meluat utk mengatakan diri aku busy..Aku jemu dgn prkataan busy..tapi nk buat camne, mmg aku busy pon der. Sikit-sikit busy, macam aku ni perdana menteri je, busy memanjang! Serius aku bosan lah dgn kau wahai Mr. Busy! Aku impikan Mr. Rest skarang...
     Ah, nak buat camne...sem ni final sem aku, so reasonable jugak la tibe-tibe aku jadi org yg sgt busy ni. Dah la amek course business, then sem ni aku dpt task kena wat business yg target utk dapatkan profit RM3000. Aku ulang ok, PROFIT RM3000!! dalam mase beberapa bulan je nk cecah profit gitu! OMG...sape bole tlg?? 
     Member aku sume nye dh ade produk yg nak dijual and mostly diorang jual baju kurung, tudung and kain pasang.. Maklum la, nak raye kn, hehe..Tapi tapi tapi, ape kejadah nye aku rileks, chill, selambe badak sgt ni??! Aku tak tau lagi nak jual ape beb! Adoi...
       Err, korang ade idea tak aku patut jual ape? Korang pernah dengar SCORE A tak? Sesuai ke kalau aku nak jual produk tu eh? Or kalau aku jual Tupperware camne? Musim nak raye ni pon mesti ramai akak-akak, makcik-makcik kat luar sane yg nak beli produk Tupperware kan..Hmmmm........guys, wht should i do?

10 comments:

Bidadari Syurga said...

saya tak pernah terfikirpun nak menjual waktu raya. hurmmmmm idea yg bagus. boleh cari duit poket tu..

Askrie Hishamuddin said...

aku jual ikan pekasam. rare gila kan? haha

Biha said...

@bidadari syurga: akak, ni pon sy kena jual disebabkan assignment utk final sem ni. klu bukan disebabkan asgmnt, xde mkne sy nk jual2 waktu raye ni, haha

Biha said...

@askrie hishamuddin: wahai Mr. Askrie, yg rare tu la nnti yg jadi tumpuan org tau..hehe

Far8 budak baik said...

hahaha patut lah kau menghilang tanpa
berita grrrrrr....
nape tak ckp...
pastu aku nk
baju kurong tu boleh??
hahahaha =)
byk kot 3k tuu pehhh

Biha said...

jap jap..bju kurung ape plak ko ni? adoi..tau xpe, 3k tu! klu sudi, tolong la aku ni, hehe

Pyka Rahmat said...

selamat hari raya. kbai

Biha said...

puase pon blum lg, awal nye dh raye, huhuhu

adan said...

serius baru semalam sy ditawarkan untuk menjual score A tu.. tp sy tolak dengan baik ar.. tanak serbutkan kepala hotak punya pasal..


jual kuih raya lagi best.. tak sabar nak balik kg.. nak tolong nenek jual kuih raya.. ahahaha..

Biha said...

wah, adan pn interested ke bab2 menjual brg ni?? nnti nk jual kueh raye, post la kt blog, nk tgok jugak kuih ape yg adan jual tu, hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...