Pages

July 24, 2011

motif AYAH SIHAT??

Assalamualaikum!
Hari ni aku ade mase lapang sebanyak 17 minit 43 saat, so bole la updte blog kejap, hehe..
Now, aku nk tanye korang, camne cara korang espcially to those yg still study tu nk mintak duit kt parents?
Korang bodek ke? Buat ayat sedih ke? Or mintak direct je? Haha
Kalau aku, ni la bnde yg sntiase mnjadi msalah besar
Reason? Sebab...aku tak suke mintak duit kat parents der..
Rase mcm menyusahkan diorang je..
Tapi nk buat mcm mane kn? Itu lah gune nye mnjadi anak, mmg slalu menyusahkan mak bpk, hehe
So sempena aku nk buat bsnes jual tupperwre punye produk ni, for sure la nk pakai modal
Aku pon terpaksa la mintak duit kat ayah aku
Jom bace dialog yg aku borak kn dlm phone dgn ayah aku

Aku: Hello..Assalamualaikum (intro dh ok dh..sopan je..)
Ayah: Waalaikummussalam..
Aku: Ayah pe kabo? Ayah sehat? (tunjukkan ciri-ciri anak yg prihatin)
Ayah: Sehat sgt-sgt..cume tu la, POKET ayah yg tak brape sehat
Aku: Eh, kite tanye ayah sehat ke tak, bukan nye tanye poket ayah.. (adoi, cpt btol dh kntoi trick aku! tu ayat nk cover la konon)
Ayah: Yela, ayah standby je kot-kot awak nak tanye poket ayah sehat ke tak..So sblm awak tanye, ayah jwb la dulu
Aku: Oo..takdelah..saje je call nk tanye kabo. K la, kirim slm kt ibu ye..Assalamualaikum 
Ayah: Aik, call nak tanye kabo je? Hahahaha...ok, waalaikummussalam


Arghhh, plan A telah GAGAL!! Kena buat plan B la kalau camni..
Lepas ni aku nk call ayah, pastu buat suara nangis tersedu-sedu, yeah!! hahaha





p/s: it might be easy for u out there to ask for money from their parents, but not me..so nk join aku buat plan B tak? bagi lah idea, haha

6 comments:

abah khalisha said...

sebelum Bee Haa kol, bapak dah tau anak dia akan kol..hehehe..itu trick lama tu..

Biha said...

@abah khalisha: hehe, mmg trick lame pon..seorg ayh kn slalu ade instinct kuat tntg prkara yg melibatkan anak2 die..adoi, ayh sy pon msti tau sy tgh fikir kn trick lain ni, haha.. :)

adan said...

ahahaha... cancel mintak tolong.. ahaha..

sy rasa ayah Biha dah masak sgt dengan ayat bodek Biha tu..

Biha Petom said...

tau xpe..smpai kering idea sy ni bile bab2 mntk duit ni, huhu..naseb bdn..

Noona nana said...

ko ni bgok la...tergelak aq bce..

Biha Petom said...

kuang asam ckp aq bngok, haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...